De davidsfondsafdelingen van Oevel, Herentals en Vorselaar nodigen u uit op een natuurwandeling te Vorselaar, met gids van Natuurpunt, op zondag 10 mei, met aansluitend een koffietafel.

Natuurpunt kocht met de steun van de gemeente Vorselaar de Lovenhoek aan in 2007. Ondertussen is het gebied verder uitgebreid tot meer dan 140 ha en officieel erkend als natuurreservaat, een zeer waardevol natuurgebied met een variatie aan biotopen en vaak zeldzame fauna en flora. We vinden er zowel oude loofbossen, natte beekvalleien en hooilanden als drogere dennenbossen. Momenteel vindt met Vlaamse en Europese middelen een groot inrichtingsproject plaats waarbij o.m. belangrijke stukken heide worden hersteld. Op onze wandeling maken we kennis met de variëteit aan landschappen en kijken we uit naar bijzondere planten en voorjaarsvogels.

Praktische informatie:

- We komen samen in het Buurthuis op den Oostakker ten laatste om 13.45 uur.
- Vandaar rijden naar de Pallaaraard, waar gids Dirk Willems ons opwacht.
- Na de wandeling (omstreeks 17 uur) keren we terug naar het Buurthuis waar we aanschuiven aan een koffietafel met broodjes en taart. Liefhebbers kunnen daar naast koffie en thee ook een trappist of een tripel van Westmalle krijgen (kopen).
- Deelname aan de wandeling, koffietafel inbegrepen : € 12 (davidsfondsleden € 10)

Inschrijven voor deze wandeling met koffietafel (inschrijving verplicht omwille van de koffietafel) kan door overschrijving op rek.nr. BE28-0011-8813-5620 van Davidsfonds Oevel, of bij Wieza De Peuter (Tongerlostr. 34 Oevel, 014/23 46 44) tot 1 mei.

Iedereen is van harte welkom op deze lentewandeling.